Nooit standaard altijd op maat
De dag begint vroeg voor overkoepelend manager Sascha van Rheenen. Klokslag 8.00 uur zit zij achter haar bureau. De afspraak met de verslaggever is gepland om 9.00 uur maar op haar verzoek wordt die een half uur vervroegd.
Er is om kwart over negen een meeting tussen gekomen.” Ze heeft het druk. Niet zo vreemd als je voor meer dan 575 locaties uitvragen kan krijgen voor events op maat. “Wij voeren de regie, De Kort maakt het eten en levert de koks.” De Amsterdamse kan het goed vinden met de Brabanders. Ik werk nooit met hun foodbook. Alles wat De Kort voor ons maakt is op maat. Dat is ook juist waar ze zo goed in zijn.” Als voorbeeld noemt Sascha een afscheidsreceptie voor een directeur van Royal Floral Holland. “Ik belde de chef-kok en creatief coördinator van de Kort op, Alan Kap, en zei tegen hem: “Alan we moeten iets bijzonders maken. Anders dan anders. We kwamen toen met een terracotta bloempotje gevuld met een mousse en daarover heen een laagje gemalen olijven die leken op aarde. Takje mint erover met eetbare bloemen en je had een supergave gimmick helemaal in de belevingswereld van de klant. Zoiets bedenk ik ter plekke maar weet dan ook zeker dat Alan het waar kan maken. De lijnen bij de Kort zijn kort, zeg ik altijd maar. Alan is de creatief coördinator en door direct met hem en de opdrachtgever aan tafel te zitten halen we het beste in elkaar naar boven.” Ze herkent in de Kort een typisch familiebedrijf. “Als het rond kerst erg druk is moet je er niet vreemd van opkijken als je eigenaar Marcel de Kort opeens op de werkvloer mee ziet werken. Heb ik een vraag over de administratie dan bel ik gelijk met Pascale de Kort. Bij een ander groot bedrijf hoef je echt niet te denken dat je de eigenaar aan de lijn krijgt als je iets wilt weten over de administratie. Hun kinderen Bo en Britt hebben ook bij mij hun eerste stapjes gezet. Die waren denk nog maar rond de zestien jaar. Belde Marcel en vroeg ie: “Sas, vind je het erg als die van ons een keertje bij jou meedraaien? Nee natuurlijk niet, hartstikke leuk.” Sascha werkt al sinds 2007 met het familiebedrijf. “Voor die tijd zochten we meestal per locatie (250 stuks waren het er toen) een cateraar ter plekke. Maar op een gegeven moment wilden wij gegarandeerde kwaliteit die overal hetzelfde was. Van Den Helder tot Maastricht. De Kort kan dat. Hun kracht is dat ze zelf alles maken. En dat proef je.”