Succesvol leiderschap in het familiebedrijf

Succesvolle Opvolging

Column Lianne de Ruijter
Lianne is samen met haar zus Carola de Ruijter eigenaar van
www.succesvolleopvolging.nl. En deelt graag haar kennis en ervaring.

De eerste generatie bouwt het bedrijf op, de tweede generatie bouwt het uit en de derde generatie bouwt het familiebedrijf af. Dit is een bekende uitdrukking over het familiebedrijf.Wanneer wij met anderen spreken over ons bedrijf Familiezaken krijgen we regelmatig te horen dat de nieuwe generatie het familiebedrijf in de schoot geworpen krijgt. Inmiddels weten wij dat niets minder waar is.

Als opvolger in het familiebedrijf kun je het nooit goed doen. Wanneer het goed gaat met het bedrijf dan komt dat doordat het bedrijf al goed draaide en dat je dat als opvolger hebt kunnen voortzetten. En wanneer het bedrijf slecht draait, wordt gezegd dat je als opvolger niet capabel genoeg bent om het familiebedrijf te leiden.

Als kind van de baas moet je je extra bewijzen. Al jouw handelingen liggen onder een vergrootglas. Extra lastig aangezien je vaak samenwerkt met meerdere familieleden én medewerkers die vaak veel ouder zijn dan jij én er al jaren werken.

Hoe houd je je staande? Op welke manier leer je jezelf kennen in een situatie waarin je vaak alleen feedback krijgt van familieleden? Hoe stippel je als opvolger jouw eigen koers uit en breng je dat goed over de bühne zodat je anderen meekrijgt in jouw plannen? Met andere woorden hoe kan jij als opvolger jezelf ontwikkelen tot een daadkrachtige directeur en het bedrijf creëren dat jij voor ogen hebt?

Alles begint bij jou en jouw mindset. Dat bepaalt immers jouw gedrag in de praktijk.

Wij hebben 5 tips voor succesvol leiderschap in het familiebedrijf voor je op een rij gezet!
1. Stel je op als leerling, je hele leven lang! Dit houdt in stel je kwetsbaar op en blijf in jezelf investeren om elke dag beter te worden.
2. Vergelijk jezelf niet met anderen, alleen met jezelf en waar je gisteren stond.
3. Maak een plan voor jouw leven én voor jouw familiebedrijf, anders zit je in het plan van een ander.
4. Je hoeft geen ander persoon te worden om zaken anders aan te pakken.
5. Draag bij aan het succes van anderen (bijv. medewerkers) als je zelf succesvol wilt zijn. Met andere woorden gun anderen hun podium!

Kortom leiderschap is jezelf als leider kennen, het juiste team van mensen om je heen creëren, stimuleren van verantwoordelijkheid en samenwerken op de werkvloer om tot innovatie te komen. En met bovenstaande tips is het vooral ook doen!

Familiezaken (www.familiezaken.nl) begeleidt ondernemende familiebedrijven naar betere bedrijfsresultaten, verdere professionalisering en een krachtig tem. Het resultaat is een florerend bedrijf en een trotste familie.